Подршка производњи органске хране у јужној Србији

У Врању је данас потписан Меморандум о разумевању и сарадњи у оквиру пројекта “Подршка производњи органске хране у Јужној Србији”. У присуству заменице градоначелника Бојане Величков и градских челника, документ су потписали директори Пољопривредно ветеринарске школе, Драган Анђелковић и Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа, Биљана Станковић. Пројекат финансира Аустријска развојна Агенција.

Потписивањем Меморандума о сарадњи Пољопривредно ветеринарска школа “Стеван Синђелић” у Врању добила је могућност да се активно укључи у органску производњу подизањем засада на сопственој економији. Касније ће ући и у процес контроле и сертификације органских производа. Град ће такође пружити подршку реализацији овог пројекта.

Од посебног је значаја укључивање ученика Пољопривредне школе, од којих ће најбољи међу њима бити у прилици да у Аустрији бораве на фарми са органском производњом хране.

Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа почео је са реализацијом пројекта едукације и гајења органске хране крајем 2010. године.

На овакав начин се отвара могућност извоза на страна тржишта где се оваква храна продаје вишеструко скупље у односу на ону конвенционално произведену.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 02 новембар 2012 14:37

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter