Семинар у Пољопривредној стручној служби

За воћаре, повртаре и сточаре у Врању је почео тродневни семинар. У такозваној зимској школи која је организована у Пољопривредној стручној служби предавачи су и професори Универзитета, као и саветодавци.

Времешне сеоске домаћице које на коленима са лап топа читају најновије вести и занимљивости. То је слика испред које је директор Пољопривредне службе у Врању Роберт Ширтов отворио семинар. Симболика која јасно говори да су нове технологије и знања неопходни свуда, свакако и у аграру. Пољопривредници су привремено, волане трактора заменили оловкама.

Воћарство, ратарство, повртарство и сточарство -то су области из којих ће пољопривредници кроз дијалог и дискусију добити нова знања.

Ова група људи свакако је најуспешнија у свом послу или су бар одлучили да то буду у области пољопривреде. Схватили су да без усвајања нових знања и технологија, у томе не могу бити успешни.

У томе ће им помоћи и професори универзитета, поред стручњака Пољопривредне саветодавне службе. Пре свега да их подсете да је воћарство изузетно профитабилан посао, а југ Србије оцењен је као део земље где расте најквалитетније воће.

Без теорије нема ни праксе, знају то и стручњаци и пољопривредници. Зато и користе зимски период да усвоје знања које ће већ од пролећа примењивати.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 13 децембар 2012 13:58

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Без жртава короне у Србији. Још 34 нова случаја вируса ковид 19 - Радио Телевизија Врање https://t.co/mdpUuOXkWo via @tripplesworld
Земља сува – овогодишњи приноси биће умањени - Радио Телевизија Врање https://t.co/Rr8Z9xj3cn via @tripplesworld
Глигоријевић: Круна нашег рада пројекат „Унапређење тржишне и пословне способности станара у оквиру инкубатора“ - Р… https://t.co/sY5xNT6NYj
Follow RTV Vranje on Twitter