Расписан конкурс за доделу женске телади

Град Врање данас је објавио конкурс за доделу женске телади на даљи узгој сточарима са подручја града. Телад сименталске расе добијена је од 100 стеоних јуница набављених прошле године из Аустрије. Право да конкуришу имају власници регистрованих пољопривредних газдинстава уколико имају минимум једно грло у власништву и адекватан простор за смештај, негу и исхрану.

Крајем маја прошле године Петар Јовановић добио је стеону јуницу, од укупно стотину грла која је град Врање набавио у сарадњи са ресорним Министарством. По уговору који је тада закључио, прво женско теле у обавези је да преда граду. Отељена су 44 телета, високо квалитетних сименталаца, која ће бити расподељена врањским сточарима по основу данас објављеног конкурса.

Интересовање сточара је велико, због чега ће и отварање конкурсних пријава бити јавно. Сви који се пријаве морају да испуне неке основне услове.

Рок за подношење пријава Градској управи је 8 дана. Јавно отварање понуда биће 1. фебруара. Одлука о избору сточара који ће добити телад биће објављена у року од осам дана.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 23 јануар 2013 14:17

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цена малина под знаком питања - Радио Телевизија Врање https://t.co/EtlEyTJJuE via @tripplesworld
Kолективно тестирање свих запослених у Фонду ПИО у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/WZZrz3TIVY via @tripplesworld
Биће беби бума у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/l6MZIydFVN via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter