Стиже саветодавна помоћ за пољопривреднике

Од новембра ове године пољопривредницима Пчињског округа помагаће 41 асистент саветодавац на унапређењу рада на газдинству. Од 49 дипломираних инжењера пољопривреде који су полагали тест само четворо кандидата није положило. Тиме су Врање и Пчињски округ сврстани у сам врх најбоље рангираних стручњака из области пољопривреде у Републици.

 

Улагање у знање као најбољи  пут до профита - била је основа пројекта Министарства пољопривреде, којим су покренули запошљавање инжењера са седмим степеном стручности.  Од хиљаду и 900 пријављених само стотину њих није положило тест  а углавном је реч о слабостима исказаним на психолошком тестирању. Оне који су положили чека озбиљан посао.

Држава много очекује од овог пројекта и  пољопривреде у целини, јер подаци говоре да  производња хране може да буде најпрофитабилнији посао Србије.  Потписивање уговора о раду са новим саветодавцима  биће организовано крајем октобра, а  већ сада се зна да ће том чину присуствовати и сам државни врх. Пољопривредни стручњаци који су добили шансу да се запосле најпре на 6 месеци, уколико покажу добре резултате моћи ће да рачунају и на посао на неодређено време.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 17 октобар 2011 16:02

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

До скоро је било незамисливо - новогодишња јелка у Блоку пошта-банка - Радио Телевизија Врање https://t.co/ObRN6aixvN via @tripplesworld
Епилог једног лова: Један тешко повређен, један ухапшен - Радио Телевизија Врање https://t.co/gprO0SXjVO via @tripplesworld
Повређен у лову - Радио Телевизија Врање https://t.co/O6O4p6gssE via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter