Потписан меморандум са Агенцијом за енергетску ефикасност

Градоначелник Врања Мирољуб Стојчић потписао је Меморандум о разумевању и дугорочној сарадњи са представницима Агенције за енергетску ефикасност министарства енергетике.

Пољопривредно ветеринарска школа «Стеван Синђелић « један је од два школска објекта  где су завршени су радови на обнови фасаде, столарије и кровне конструкције, чиме је потрошња енергије сведена на најнижи ниво.

Потписивање меморандума  резултат је обнове три објекта у Врању, где  је након реконструкције просечна уштеда енергије око 40  процената.

Министарство енергетике посредством Агенције за енергетску ефикасност и Светске банке, инвестирало је у радове на Пољопривредној школи око 330 хиљада евра.

Агенција за енергетску ефикасност је у циљу уштеде енергије, почев од 2005. године, у Врању реконструисала Дечије одељење врањске болнице, Техничку школу а сада и Пољопривредно ветеринарску.

У три објекта у Врању инвестирано је у протеклих 6 година више од 600 хиљада евра. За Дечијој болници и Техничкој школи доказане су уштеде енергије од 40 одсто а у Пољопривредној се очекује да то буде и 50 процената због коришћења  савременијх материјала по европским стандардима.

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 20 октобар 2011 14:39

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

До скоро је било незамисливо - новогодишња јелка у Блоку пошта-банка - Радио Телевизија Врање https://t.co/ObRN6aixvN via @tripplesworld
Епилог једног лова: Један тешко повређен, један ухапшен - Радио Телевизија Врање https://t.co/gprO0SXjVO via @tripplesworld
Повређен у лову - Радио Телевизија Врање https://t.co/O6O4p6gssE via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter