Одштампајте ову страницу

Нутрико у мисији оживљавања сточарства на југу Србије

Планом за ову годину, “Нутрико”, фирма за производњу сточне хране, шири делатност на примарну производњу матичних грла у сточарству, у области кланичне и прерађивачке индустрије. Планом је предвиђена заједничка производња, као и услужна прерада и пласман са сточарима југа Србије.

 

Када се види оваква трпеза логично се намеће закључак да је снимљена у неком од елитних ресторана. Међутим, пршута, панчета, печеница, словачки и сремски кулен, месо од мангулице експериментално су произведене у Нутрику. Такође и  златом, сребром и бронзом одликована вина на иностраним такмичењима из винарије Алексић која је из ове фирме произашла. То би било изненађење само за оне који не познају развојни пут Нутрика. Нови бизнис план за ову годину и стално улагање, заокружиће комплетан процес производње и помоћи оживљавање сточарства које чини се полако одумире.

За део ових планова помоћ се очекује  од локалне самоуправе, а комплетна реализација плана са мини кланицом, матичном производњом грла у сточарству, брендирање производа од меса, коштаће око пет милиона евра. У објекат за финалну прераду меса до сада је уложено око 50 хиљада евра сопствених средстава. Капацитет  производње је  око 3 тоне  дневно месних прерађевина. Оно што је од ширег значаја за југ Србије је што ће тиме бити пружена могућност сточарима да имају сигурног купца, да ће им испоруке бити плаћене и да ће од свог посла моћи да живе.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 25 март 2014 16:49