Неопходно је обавити прихрану пшенице

Прихрана пшенице и заштита од болести у овим данима неопходни су, јер од тога директно зависи овогодишњи принос. Прихрана је неопходна јер се услед недовољних количина влаге у земљишту већ очекују смањени приноси.

 

Прихрана пшенице једна је од најзначајнијих мера за постизање високих приноса, после дубине сетве и количине и квалитета засејаног семена. Због тога стручњаци апелују на ратаре да у овом периоду обавезно додају амонијачно нитратни азот. Уз подршку Пољопривредне саветодавне службе у Ранутовцу је са десетак нових сорти посејано огледно поље на површини од хектар и по, на коме се примењују све препоручене агротехничке мере.

Наши пољопривредници у последњих десетак година схватили су значај примене агротехнике на укупно добијене приносе и самим тим и на профит.

Интензивну прихрану посебно захтевају семена страних семенских кућа, као и заштиту од болести, од којих су неке већ уочене на пољима под пшеницом. Обилазак поља сада је неопходан како би се уочиле потребе засејаног жита.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 27 март 2014 14:21

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Укинута ванредна ситуација - Радио Телевизија Врање https://t.co/9xUB5T2oXw via @tripplesworld https://t.co/MBhXCrklrm
Милица и Катарина на Републичком такмичењу младих талената - Радио Телевизија Врање https://t.co/fST75lNBhZ via… https://t.co/AYGcmoBABb
Јако невреме у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/ViPTAmme7n via @tripplesworld https://t.co/v1o4t0owov
Follow RTV Vranje on Twitter