Ход по мукама Јовице Младеновића, произвођача цвећа

На почетку сваке сезоне пољопривредни произвођачи траже од државе повољније кредите за инвестирање у аграр. Када ресорно министарство одобри средства и потпише уговоре са пословним банкама као ове године, опет почиње ход по мукама, тврди Јовица Младеновић један од  значајнијих произвођача цвећа у Сувом Долу, крај Врања.

У три пластеника Јовица Младеновић је ове године припремио за тржиште 100 хиљада коренова сезонског цвећа. Упркос беспарици пласман за сада добро иде, али су улагања у производњу велика. Уз набавку семена, ђубрива и заштитних средстава неопходна је и обнова пластеника и куповина машина и друге опреме, а пара нема. Младеновић је заинтересован за кредит и сазнао је да и градска управа жели да помогне, али нема много наде да ће до тих средстава и доћи.

Уколико би успео да дође до кредита могао би да утростручи производњу. Међутим, неизвесност око пласмана до краја сезоне, а самим тим и евентуалног профита, увећава бригу овог произвођача. На основу вишегодишњег искуства, каже да врањанци а нарочито даме, воле и радо купују цвеће, али их у томе ограничава незавидна економска ситуација.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter