Одштампајте ову страницу

Дејан Јовановић из Вртогоша највећи произвођач ружа на југу Србије

Са 200 хиљада садница ружа годишње, Дејан Јовановић у Вртогошу постао је највећи произвођач на југу Србије и један од три најзначајнија у Републици. Сталним обогаћивањем сортимента освојио је тржиште и константно ради на ширењу производње.

Породица Јовановић у Вртогошу некада се успешно бавила производњом воћних садница.  Дејан је од детињства радио на томе, али се по завршетку Пољопривредног факултета определио  за саднице ружа, а од прошле године почео је и са пластеничком производњом резаних цветова. Квалитетом садног материјала и богатим сортиментом освојио је домаће тржиште, а кренуо је и извоз у околне Републике.

Планова има много,  али му је  за сада најважније да одржи поверење купаца односно да свака произведена садница руже има карактеристике сорте, под именом под којим се продаје. На подручју Врања готово сваки резани цвет руже потиче из Дејанових пластеника. У плану је и подизање стакленика, али и даља производња на отвореном. Тако би предео Вртогоша који је некада био познат по  виноградима и пољима под јагодама, могао постати препознатљив као највећи ружичњак на југу Србије.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 24 април 2014 15:01

3 Коментара