Највећа фарма кока у врањском крају

Једна од највећих регистрованих фарми кока носиља у врањском крају, у Дубници, успешно ради више од три деценије. Захваљујући сарадњи са предузећем “Нутрико” од кога набављају сточну храну, повећали су квалитет и обим производње.

Фарма капацитета две хиљаде кока носиља и узгој исто толико пилића у власништву је Сузане Младеновић, која је готово све обавезе на фарми преузела на себе. Посао је, каже, захтеван и тежак, али доноси зараду и очекује да и млађи укућани наставе да се тиме баве.

На овој фарми која представља пример како би требало радити, стручњаци из Нутрика постављају и огледе како би направили рецептуре које доносе најбоље резултате.

За крајње потрошаче најважније је сазнање да концентрати “Нутрика” не садрже храну животињског порекла попут месног брашна, као и недозвољене хормонске препарате. Сталном сарадњом са  универзитетима и најбољим стручњацима успели су да  применом нових сировина и ензима, ради боље искоришћености сточне хране, произведу безбедну сточну храну. То је гарантовано и применом стандарда ИСО 9001  и Хасап система квалитета у процесу производње.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 28 април 2014 14:42

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Превара: Блокирају рад Филијале ПИО великим бројем захтева - Радио Телевизија Врање https://t.co/jitd6OWy1H via… https://t.co/GntSlLJsYU
Градоначелник разговарао са радницима Геокс-а - Радио Телевизија Врање https://t.co/N8KWgeeGCS via @tripplesworld https://t.co/brqHWxkQ2I
Данас је Блага Марија - Радио Телевизија Врање https://t.co/XWgiSotuc9 via @tripplesworld https://t.co/R22RduNWk3
Follow RTV Vranje on Twitter