Очекује се додела сто стеоних јуница

На конкурс за добијање сто стеоних јуница који је расписала Градска управа Врање јавило се 275 пољопривредних газдинстава. Представници Градске управе данас су почели обилазак терена после чега ће одлучити којим сточарима ће доделити расна грла.

Чланови Комисије који су најнепосредније задужени за реализацију програма развоја сточарства, у Бунушевцу су почели обилазак терена. Најпре су посетили газдинство Петра Јовановића.

Имајући у виду број оних који су конкурисали, извесно је да ће пољопривредни стручњаци имати нимало лак задатак. Oни на лицу места треба да се увере да ли су предвиђени критеријуми испоштовани.

У најскорије време знаће се и добављач стеоних јуница.

Ако се све одвија по плану расне стеоне јунице треба да стигну фебруара следеће године. Коначни ефекат овог пројекта је унапређење расног састава и повећање млечности.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Превара: Блокирају рад Филијале ПИО великим бројем захтева - Радио Телевизија Врање https://t.co/jitd6OWy1H via… https://t.co/GntSlLJsYU
Градоначелник разговарао са радницима Геокс-а - Радио Телевизија Врање https://t.co/N8KWgeeGCS via @tripplesworld https://t.co/brqHWxkQ2I
Данас је Блага Марија - Радио Телевизија Врање https://t.co/XWgiSotuc9 via @tripplesworld https://t.co/R22RduNWk3
Follow RTV Vranje on Twitter