Очекује се додела сто стеоних јуница

На конкурс за добијање сто стеоних јуница који је расписала Градска управа Врање јавило се 275 пољопривредних газдинстава. Представници Градске управе данас су почели обилазак терена после чега ће одлучити којим сточарима ће доделити расна грла.

Чланови Комисије који су најнепосредније задужени за реализацију програма развоја сточарства, у Бунушевцу су почели обилазак терена. Најпре су посетили газдинство Петра Јовановића.

Имајући у виду број оних који су конкурисали, извесно је да ће пољопривредни стручњаци имати нимало лак задатак. Oни на лицу места треба да се увере да ли су предвиђени критеријуми испоштовани.

У најскорије време знаће се и добављач стеоних јуница.

Ако се све одвија по плану расне стеоне јунице треба да стигну фебруара следеће године. Коначни ефекат овог пројекта је унапређење расног састава и повећање млечности.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Даница Крстић: Одушевљена сам врањском градском песмом - Радио Телевизија Врање https://t.co/f9AQyG6qHQ via @tripplesworld
Приведен због физичког напада - Радио Телевизија Врање https://t.co/PLakJpqJ4P via @tripplesworld
Амбасадор САД Ентони Годфри посетио Дом ученика и уручио компјутерску опрему - Радио Телевизија Врање… https://t.co/UDiwqDA3aG
Follow RTV Vranje on Twitter