Врањска Бања: Нови заменик председника Скупштине и позитивно извршење буџета

У Врањској Бањи је данас одржана осамнаеста седница Скупштине ове Градске општине. Одборници су се изјашњавали о изради нацрта Статута, извршењу буџета у деветомесечном периоду и о реализацији програма изградње и уређења грађевинског земљишта у јавној својини на подручју ове Градске општине.

Седница Скупштине Градске општине Врањска Бања започела је избором заменика председника Скупштине градске општине. Добривоје Маринковић који је обављао ову функцију поднео је оставку, а на његово место изабран је, на предлог одборничке групе СНС, Негован Тасић.

У наставку седнице одборници су, ради усклађивања са Законом о локалној самоуправи, прихватили предлог одлуке о изради Статута и именовали комисију која ће завршити тај посао.

За комунални програм  утрошена су средства у укупном износу од 25 милиона 72  хиљаде, односно 78 посто. То је на нивоу републичког просека а средства су трошена плански у складу са буџетом, чуло се на седници:

„Планирано је 31 милион 909 хиљада а потрошено је 25 милиона 72 хиљаде што је у просеку 78 посто. Највећи проценат је трошен за јавну расвету око пет милиона, за одржавање атарских путева и речних водотокова где је планирано 13милиона 100 хиљада а потрошено је 12 милиона и 150 хиљада" рекао је Небојша Савић, стручни сарадник одељења за буџет и финансије.

Одборници су прихватили Извештај о извршењу буџета за првих девет месеци. По речима Савића, приходи Градске општине у привих девет месеци износили су 56 милиона 827 расходи 52 135. Позитивно смо пословали и 30 септембра у буџету Градске општине имали четири милиона. Највећи приходи дошли из уступљених прихода, пореза на имовину, закупа. Близу 50 посто је извршење прихода за првих 9 месеци. Разлог је слаб прилив у буџету града. До краја године се очекује већи прилив у граду а самим тим и у градској општини.

Одговарајући на питање одборника, Драган Сентић, председник Градске општине, најавио је почетак производње у погону фирме „Хлеб и кифле“ која је у септембру 2016. купила бањске „Расаднике“.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 26 октобар 2018 14:40

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter