Почела обнова Здружног дома у МЗ Дубница

После готово 20 година од када је Задружни дом у Дубници урушен у НАТО агресији, почела је обнова овог објекта. Народни посланик Славиша Булатовић и градоначелник Слободан Миленковић са сарадницима, у присуству  мештана, озваничили су почетак радова.

 

Током више од пола века, импозантно здање Задружног дома у Дубници ,изграђено 1946. године, било је стециште најзначајнијих културних и друштвених догађања за мештане и ширег подручја града. Оштећен у Нато бомбардовању наставио је да се урушава у протекле две деценије. Сада је дошао тренутак да буде обновљен .

Народни посланик Славиша Булатовић изразио је задовољство што је и у Дубници отворено још једно ново градилиште,јер је,како је рекао, град Врање постао велико градилиште.

Задружни дом у Дубници простире се на 500 квадрата а рок за обнову је 120 дана. За грађевинске радове из буџета града планиран је 21 милион динара.

Градоначелник Слободан Миленовић изразио је очекивања да ће обнову подржати и сви мештани Дубнице, као и околних села. У Задружном дому биће обновљен културно забавни живот мештана чиме се пружа шанса опстанку и останку младих на селу. Миленковић је позвао мештане да подрже обнову Задружног дома.

У живом сећању житеља Дубнице су бројна музичка и друга такмичења управо у простору Задружног дома, као и гостовања југословенских фолк звезда. Очекује се да део простора буде искоришћен и за потребе развоја задругарства .

Председник МЗ Дубница Властимир Аритоновић рекао је да очекује да ће у тим обновљеним просторијама бити отворен део за откуп пољопривредних производа, а тиме и олакшани пласман. Поред тога биће места и за просторије за активности омладине.

Извођач радова је предузеће „Црна Трава“ из Власотинца. Након израде пројектне документације, у плану је реконструкција и других задружних домова у селима на територији града, пре свега у месним заједницама Требешиње, Вртогош и Нерадовац.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 16 новембар 2018 14:18

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Специјално признање Министарства одбране Радио телевизији Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/mKf9247zXJ vi… https://t.co/jQCBIjE9FG
Одлуком Владе, у Врању проглашено стање елементарне непогоде - Радио Телевизија Врање https://t.co/MA0F8CfHO5 via… https://t.co/G8Q4abaeTC
Специјално признање за РТВ Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/MHhPUlmWMs via @tripplesworld https://t.co/Iwq86VOW8Q
Follow RTV Vranje on Twitter