Одштампајте ову страницу

Око 80 посто некатегорисаних путева планираних програмом санирано

By РТВ новембар 28, 2018 0

Некатегорисани путеви на нивоу града велики су проблем када почну падавине. Ове године санирано је 80 посто тих путева, каже помоћник градоначелника Сама Пешић. У складу са могућностима санирани су и путеви у Пољаничком крају, иако за ову годину нису били планирани програмом.

Пошљунчан туцаником, чврст, добро утабан и широк пут дочекао нас је на путу за Доњи Бели брег. Са стране уређени одводни канали и пропусти, посечено дрвеће и покошено жбуње поред пута.

Мештани села Бели брег кажу да су се бојали када падне велики снег или велика киша. Наниже су овим путем некако и силазили, навише никако нису могли. Кажу да од блата и од непроходних канала са стране нису могли да прођу и то одмах од одвајања од пута Врање -Вртогош.

Слична ситуација је била и у Горњем Белом брегу, тако да су мештани из оба села сада задовољни.

Станиша Стошић, мештанин каже да је сада добро, може и боље, али када буде средстава. Ако буде асфалта биће и боље, за нашу децу да буде боље. Не бојимо се када падне киша, има одводни канал, пропусти урађени и не може вода да нам носи пут.

Може до града, нема блата, код чесме је било најгоре. Сада је добро, не добро него супер. Задовољни смо, не ја него цело село, каже Часлав Стојановић.

На основу захтева мештана, обишли смо терен и сагледали ситуацију, каже помоћник градоначелника Пешић. Одлучено је да се санира овај пут и утрошено је 570 тона туцаника.

Пре две недеље смо били овде и довели извођача радова, који је у сарадњи са мештанима урадио овај пут. Дужина пута је 550 метара урађени су пропустуи и канали овде у Дољем Белом брегу, а у Горњем Белом брегу је 1300 метара, каже Пешић.

Санирани су путеви и у селу Жапско, око Александровачког језера, неке градске улице су такође сређене, а рађено је и у пољаничком крају.

Ако нам дозволе временски услови наставићемо са радом и то у пределу Големог села, Крушеве главе и села Стрешак, каже Пешић.

Важно је да се пут и одржава, а не да су канали чисти до првог орања.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)