Министарство измештено на Коридор 10, ускоро завршетак радова

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић обишла је радове на изградњи ауто-пута на Коридору 10 кроз Грделичку клисуру. Она је овом приликом истакла да су утисци импресивни и да је завршено преко 99 посто радова. Министарка је изместила целокупно министарство у Грделичку клисуру, где ће свакодневно бити присутна на градилишту.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре током целе наредне недеље биће измештено овде, у Грделичку клисуру на Коридору 10. Овде ће потпредседница Владе, заједно са сарадницима, државним секретарима и помоћницима министра бити свакодневно присутна на градилишту најважнијег инфраструктурног пројекта у Србији, уједно овде ће се одржавати састанци и све редовне активности министарства.

Рад поменутог министарства у измештеној канцеларији почео је састанком Зоране Михајловић са извођачима радова, представницима компанија "Азви", "Интеграл", "Еуро алијанс" и "Трејс", које изводе радове на деоници кроз Грделичку клисуру. Након састанка министарка је кренула у обилазак радова на изградњи ауто пута на Коридору 10. Министарка Михајловић са сарадницима је обишла радове на санацији косине 2 на деоници Грделица – тунел Предејане, затим изграђен тунел Предејане на траси ауто-пута кроз Грделичку клисуру, деоницу Момин камен и тунел Манајле. 99, 5 посто радова је завршено, истакла је министарка.

''Дужина трасе у Грделичкој клисури је 26, 3 километра. Под асфалтом се налази 24, 5 километара. На неколико тачака које су тешке се још увек ради и не бежим од тога да решавамо и тешке ствари, пре свега Коридори Србије, као инвеститор, и надам се  да сте и ви када сте данас прошли овом трасом могли да видите колико импресивно изгледа оно што је урађено. Желим да вас подсетим да прошле године није било ни једног метра асфалта у Грделичкој клисури'', каже проф.др Зорана Михајловић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Постоји пет критичних тачака на којима се ради даноноћно, а најкритичнија је косина 2, истакао је директор Коридора Србије.

''Ниједан једини аутомобил, ниједан човек неће проћи овом деоницом док не буде максимално стабилна и безбедна и док грађанима Републике Србије и свим људима који овде пролазе не будемо испоручили модеран, стабилан и безбедан аутопут. Како смо победили клизиште на косини 6, тако ћемо победити и све ове изазове које је природа ставила пред нас'', додаје Зоран Бабић, директор ''Коридора Србије''.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић у наредних седам дана одржаће низ састанака у измештеној канцеларији министарства, а у уторак ће разговарати са извођачима радова на источном краку Коридора 10 и са представницима града Лесковца и Јабланичког округа.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 03 децембар 2018 18:08

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Превара: Блокирају рад Филијале ПИО великим бројем захтева - Радио Телевизија Врање https://t.co/jitd6OWy1H via… https://t.co/GntSlLJsYU
Градоначелник разговарао са радницима Геокс-а - Радио Телевизија Врање https://t.co/N8KWgeeGCS via @tripplesworld https://t.co/brqHWxkQ2I
Данас је Блага Марија - Радио Телевизија Врање https://t.co/XWgiSotuc9 via @tripplesworld https://t.co/R22RduNWk3
Follow RTV Vranje on Twitter