Радови на замени старе канализационе мреже у Врањској Бањи

У улици Краља Петра Првог Ослободиоца у Врањској Бањи ради се на замени старе канализационе мреже новим пластичним цевима. На овај начин решиће се дугогодишњи проблеми становника. Радове изводи јавно предузеће Водовод.

Ради се на постављању нових канализационих цеви у дужини од 30 метара у улици Краља Петра Првог Ослободиоца у Врањској Бањи. Стара канализациона мрежа постављена је пре више од 4 деценије, те је често правила проблеме мештанима.

''Овде смо имали стару мрежу која је рађена пре више од 40 година од керамичких цеви. Услед неправилног функционисања долазило је до честог загушења и самим тим изливања отпадних вода, која је правила велике проблеме становницима овог дела улице. Због тога је ЈП Водовод из Врања извршило замену ових цеви новим пластичним цевима већег профила и самим тим решили смо вишегодишњи проблем становника овог дела улице'', рекао је Младен Васиљевић из Службе грађевинске оперативе ЈП Водовод.

Комплетна реконструкција овог дела улице биће завршена до краја данашњег дана.

''Јавно предузеће Водовод Врање успело је да за 10 месеци изгради колектор фи 400 за фекалне и отпадне воде у у дужини од 11  километара од Врањске Бање до Фабрике за пречишћавање отпадних вода коју градимо у селу Ћуковац. Већ на пролеће нас очекује изградња колектора у насељу Суви Дол'', додао је Милан Илић из Финансијске службе ЈП Водовод.

Следеће недеље почеће и радови на фекалној канализацији у улици Радоја Дакића и канализационој мрежи у улици Солунских ратника.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 21 фебруар 2020 15:15

1 коментар

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter