Одржана седница Скупштине градске општине Врањска Бања

Одржана је седница Скупштине градске општине Врањска Бања на којој је између осталог усвојена Одлука о ангажовању екстерног ревизора завршног рачуна за 2019. годину.

Градска општина Врањска Бања добила је сагласност од државне ревизорске институције да ангажује екстерну ревизију завршног рачуна за 2019. годину.

''Законом о буџетском систему прописано је да садржај завршног рачуна чине и годишњи финансијски извештаји о извршењу буџету. Законом је предвиђено и да екстерну ревизију буџета локалних власти врши државна ревизорска институција. С обзиром да градска општина Врањска Бања није у програму државне ревизорске институције за 2019. годину, она је добила сагласност од државне ревизорске институције  да ангажује екстерну ревизију завршног рачуна за 2019. годину'', рекао је Милош Петровић, сарадник на финансијским пословима у градској општини Врањска Бања.

''На претходној седници Скупштине донето је решење о именовању изборне комисије градске општине Врањска Бања у сталном саставу. За заменика секретара Скупштине именована је Љиљана Манасијевић, начелница Управе градске општине Врањска Бања. Према закону, функционер који је изабран, постављен или именован на другу јавну функцију или намерава да више функција врши истовремено, дужан је да у року од три дана затражи сагласност Агенције. Љиљана се у року од три дана обратила Агенцији, међутим, Агенција је захтев одбила. Тако да ми данас морамо да именујемо ново лице које ће обављати послове заменика секретара изборне комисије Врањска Бања'', истакла је Светлана Цветковић, председница Скупштине градске општине Врањска Бања.

На скупштинском заседању именован је Александар Тасић, дипломирани правник из Врања који ће обављати послове заменика секретара изборне комисије градске општине Врањска Бања.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 03 март 2020 13:45

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter