У Хану појачане мере дезинфекције

Јавно предузеће за комунално уређење у Владичином Хану почело је са применом строжих мера дезинфекције јавних површина,објеката и улица због актуелне епидемиолошке ситуације на југу Србије.

Истовремено настављене су редовне активности на одржавању зеленила, путне инфраструктуре и расвете.

Спектар послова Јавног предузећа за комунално уређење у Владичином Хану је широк, али и са ограниченим бројем радника успевају да све раде.

Епидемија корона вируса утицала је на повећање обима послова када је у питању дезинфекција. Ових дана интензивније се ради на том пољу.

"У време ванредног стања радили смо дневне дезинфекције јер су ниске температуре то дозвољавале. Од јуче смо кренули са ноћним прањем улица и дезинфекцијом, и то ће се наставити и убудуће, како би се избегле високе температуре. На две локације у граду постављене  су цистерне са раствором натријум хипохлорита који грађани могу да узму за личне потребе, односно дезинфекцију зграда и кућа. Никако не треба прати руке и умивати се тим раствором, већ дезинфиковати улазе зграда, бетонске елементе, зидове и све остало", каже Горан Радивојевић, директор.

Цистерне се налазе у улици Владике Пајсија и на раскршћу улица Николе Тесле и Моше Пијаде. Води се рачуна и о заштити радника који су свакодневно на терену.

Овог пролећа осим короне и обилне падавине нису баш ишле на руку запосленима.

"Ова година је хидролошки таква да буја зеленило. Имали смо више кошења и паркова и јавних површина. Парк Врла смо већ косили око 7,8 пута, али то је прелепо место, зеленило је лепо и задовољство нам је да грађани и посетиоци уживају у том простору", објашњава Радивојевић.

Чишћење града се одвија по плану, одржавање путне инфраструктуре је било активније због обилних падавина,тако да су рађене санације одређених путних праваца који су били оштећени. А с обзиром на то да је ово предузеће задужено и за јавну расвету, настављена је замена постојеће расвете лед сијалицама на више локација, тако да ће у перспективи то бити значајна уштеда за буџет.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 03 јул 2020 15:22

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Укинута ванредна ситуација - Радио Телевизија Врање https://t.co/9xUB5T2oXw via @tripplesworld https://t.co/MBhXCrklrm
Милица и Катарина на Републичком такмичењу младих талената - Радио Телевизија Врање https://t.co/fST75lNBhZ via… https://t.co/AYGcmoBABb
Јако невреме у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/ViPTAmme7n via @tripplesworld https://t.co/v1o4t0owov
Follow RTV Vranje on Twitter