Потпуно нови изглед школе „Бранко Радичевић“ у Хану

У Владичином Хану је у току комплетна реконструкција школе „Бранко Радичевић“. Зграда која је саграђена 1965.године више пута је делимично обнављана, али никада у потпуности.

Инвестиција је вредна више од 130 милиона динара, а финансирана је из републичког буџета.

Ради се обнова котларнице, електро и водоводних инсталација. Биће замењена столарија, инсталације, подови, сређени зидови, санитарије, расвета, фасада..

Најважније је што ће бити решен вишегодишњи проблем са грејањем, јер је котларница била на угаљ, мрежа застарела, па је осим губитка топлоте и животна средина била угрожена.

ИЗЈАВА- Владимир Костић- замерник председника општине

"Објекат ће имати минимум Ц енергетску ефикасност. С обзиром да се ради комплетна фасада, ставља се камена вуна, мења се столарија, јер нова има много боље коефицијенте пропуста топлоте и звука. Уређује се и зграда трпезарије, школска фискултурна сала, свлачионице, игралиште и двориште. Све оно што је годинама чекало на обнову", каже Владимир Костић заменик председника општине.

Стара расвета биће замењена новим лед сијалицама које ће такође допринети уштеди, јер су издвајања из буџета за материјалне трошкове била значајна, каже Костић.

Када се заврше радови Хан ће добити објекат по европским стандардима, који ће испуњавати критетријуме енергетске ефикасности.

"С обзиром да је ово најстарија школа у граду, да је овај објекат изграђен пре више од 5 деценија, да има негде око 570 ученика, одлучили смо да кренемо управо одавде. Планирамо да и остале школе слично обновимо", објашњава Костић. 

Рок за завршетак радова је септембар, али због актуелне епидемиолошке ситуације може доћи до мањих одступања.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 14 јул 2020 15:53

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter