И у школама у Хану бележе се само спорадични случајеви заражавања

У свим васпитно-образовним установама на подручју Пчињског округа поштују се прописане епидемиолошке мере, те у школама нема екстремног ширења корона вируса. Забележени су спорадични случајеви, али до инфицирања је углавном дошло у породичним условима или ван школе. Мере се строго поштују и у основној школи Свети Сава у Владичином Хану.

  Директор ове школе, Драган Димитријевић каже да тренутно функционишу несметано.

-Настава се одвија регуларно, немамо пуно одсутних ученика, радимо у групама, за сада имамо једног колегу који је ковид позитиван, са блажом клиничком сликом. За сада немамо ученике заражене ковидом. Имамо ученика који је у изолацији због члана породице, па са њим радимо онлајн наставу, каже директор школе.

Управа школе је на почетку школске године издвојила једно одељење где би се изоловали ученици уколико у току наставе добију температуру.

-Чињенице да је та изолациона соба најмање употребљавана у овим тренуцима, јер нисмо имали таквих ситуација. Захвалио бих се родитељима ученика, јер смо ту апеловали да свако дете изјутра кад крене провере његово здравствено стање кући. Ретко нам се деси да нам у школу дођу деца која су болесна да би ми требали да интервенишемо, да зовемо родитеље и да их пошаљемо кући, каже Димитријевић.

Димитријевић каже да су контакти са родитељима сведени на минимум. Дежурни наставник ученике чека на капији, родитељи доводе децу до школе и не улазе унутра, а након што ученици уђу у школу спроводе се све прописане мере дезинфекције.

-У наредном периоду кренућемо и са реализацијом родитељских састанака, јер имамо велику просторију која испуњава све критеријуме да се направи размак између лица, а родитељи ће долазити у групама, додаје Димитријевић.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 18 новембар 2020 15:44

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter