Одштампајте ову страницу

Успешан старт врањских атлетичара у Новој години

Врањски маратонци успешно су почели нову годину учешћем на Божићном маратону. Освојена су два трећа и једно четврто место. Прошлу годину обележила су бројна учешћа на тркама у земљи и иностранству и добри резултати. Нова 2020. година за такмичаре Атлетског клуба „Врањски маратонци“ почела је добрим резултатима. На Божићној трци која је одржана у Смедеревској Паланци учествовала су тројица такмичара и сви су забележили добре резултате.

Саша Панев освојио је треће место у конкуренцији сениора, док је Синиша Станковић био четврти у генералном пласману. У конкуренцији ветерана треће место припало је Милану Анђелковићу. Наредна трка за коју се припремају врањски такмичари је Зимски ноћни полумаратон који се одржава у Београду почетком фебруара. Могу бити задовољни и резултатима које су остварили у протеклој години као и начином на који су представљали град Врање.

Поред стандардних учешћа на тркама у Србији где су наступили у петнаестак различитих градова могу се похвалити и учешћем на тркама у иностранству и то у Словачкој, Аустрији, Бугарској, Грчкој, Француској, Хрватској, Румунији и Северној Македонији. Посебан утисак на њих су оставиле посете Братислави, Бечу и Паризу.

Оно што је најважније, протеклу сезону обележили су спортски успеси. Места на постољу обезбедили су Дуња Михајловић, Јелена Стоиљковић, Милан Анђелковић и Никола Јањић на тркама у Скопљу, Kавадарцима и Нишкој тркачкој лиги.

Најјачи утисак сезоне је оборен државни рекорд Kристијана Стошића на 50км чиме се клуб а и град Врање уписао у историју атлетике. Учешће на светском првенству у ултрамаратону је потврдило да је Kристијан у врху српске атлетике. Поред тога освојена су и два друга места на државним првенствима у маратону и трци на 10 километара, као и бројна одличја на градским и планинским тркама.

Уз подршку града успешно је организован трећи врањски полумаратон који је окупио више од 500 учесника и сам врх српске атлетике. Гости Врања били су Оливера Јевтић и Марко Ранковић. Почетак године наговестио је још једну успешну годину.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 09 јануар 2020 13:44

Сродни чланци