Одштампајте ову страницу

Видовдански турнир у фудбалу од 26. до 28. јуна

Видовдански турнир биће одржан по други пут у Врању, од  26. до 28. jуна. Учесници турнира биће ђаци основних школа, од петог до седмог и средњошколци од првог до трећег разреда.

 

Видовдански турнир у фудбалу уведен је прошле године, када је учествовало 27 eкипа. Било је полемике због вируса корона, да ли ће се уопште одржавати спортске манифестације, али са попуштањем мера створили су се услови и Видовдански турнир ће бити одржан и ове године каже Братислав Антић председник Спортског савеза.

„Нећемо одустати ни ове године од традиције, одржаће се турнир поводом Видовдана. Створили су се услови , стадион нам је изванредан. Са већником за спорт смо одржали састанак са свим професорима основних и средњих школа. Ове године су се професори одмах одазвали. Турнир ће се оржати три дана. Због безбедности, везано за корона вирус, биће провере температуре такмичарима пре одигравања утакмица,'' додао је Антић. 

Матуранте  нисмо укључили зато што имају обавезе око уписа, нагласио је Марко Ристић, потпредседник Спортског савеза.

''Замишљено је да се такмичење одржи у шест категорија. Сваки разред се такмичи посебно. Ове године очекујемо већи број екипа, зато што су се сви професори одазвали. Учествују све градске школе, укључујући школу из Врањске Бање. Очекујемо да ће у свакој категорији бити по седам екипа,'' рекао је Ристић. 

Видовдански турнир ће бити одржан на Градском стадиону са вештачком травом. Отварање jе планирано за 26. jун у 17 часова. Све утакмице играће се у вечерњим сатима, од 17 до 21 сат.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 16 јун 2020 17:24