Одштампајте ову страницу

Почела изградња мултифункционалног терена у насељу Рашка

У насељу Рашка почела је иградња мултифункционалног терена. Становници овог дела града немају ни једно спортско игралиште на коме би деца могла да се баве спортом. За мање од месец дана требало би да добију терен на коме ће моћи да играју кошарку, одбојку и квалитетно утроше време. 

Кренуло се са земљаним радовима. У току је нивелација терена, а ускоро ће почети и постављање подлоге. Ненад Ђорђевић градски већник за спорт каже да би све требало да буде завршено за месец дана. Истиче да градско руководство настоји да сваки део града добије спортски терен на коме ће деца и млади моћи да се баве спортом и кутак за старије који желе у шетњу.

“Овде ће бити један прелепи стадион, мултифункционалан за мали фудбал, кошарку и одбојку. У овом делу града живи око 5000 становника који немају никакву озбиљну спортску инфраструктуру, односно озбиљан стадион у близини. Желели смо да им урадимо један терен који ће користити на најбољи могући начин. Биће постављене и трибине, заштитна ограда . Овај простор овде био је баш запуштен, имали смо чак и заузеће на њему. Интервенисали смо и све припремили за даље радове. Трудимо се да на сваки начин улепшамо град, да се озбиљно и одговорно понашамо и спроводимо оно што смо грађанима обећали“, објашњава Ненад Ђорђевић градски већник.

Ђорђевић је најавио могућност изградње и једног дечјег игралишта у наставку парцеле,  где ће и најмлађи имати свој кутак за игру. 

Модеран спортски терен добиће и насељe Ледена Стена, а у насељу 4.јули биће обновљено старо игралиште. У припреми је изградња и 4 спортска терена у сеоским месним заједницама.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 29 октобар 2021 19:05

Сродни чланци