Одштампајте ову страницу

Одбојкашице из седам земаља ускоро у Врању

Одбојкашки клуб “Панда“ достигао је велике успехе у овој години. Почев од турнира у Ваљеву, где су се пласирали у првих 16, затим Међународни турнир у Нишу са освојеним четвртим местом, и на крају Мастер турнир у Скопљу са златном медаљом.

Одбојкашице ће од 1. до 3. јула бити у Црној Гори на турниру, где долазе екипе из Босне и Херцеговине, Црне Горе и Северне Македоније. Девојчице које се такмиче имају по 13 и 14 година и на прагу су тинејџерског доба, што овом такмичењу даје посебну ноту енергије.

Ове младе девојчице, осим што имају спортску дисциплину и велики такмичарски дух, успеле су да са тако мало година путују и играју са тимовима из иностранства.

„Играли смо против најбољих екипа у Србији, деца су играла са различитим противницима као што су Црвена Звезда из Београда, Нови Сад, Чачак. На Међународном турниру у Нишу смо изгубили у полуфиналу, али смо на крају освојили четврто место, међу екипама из Румуније и Северне Македоније. А већ наредне недеље смо у Скопљу на Мастер турниру освојили прво место, и то са генерацијом 2008. и млађе. Ова генерација ће следеће године да представља град на Пионирском првенству Србије“ испричао је председник окружног одбојкашког савеза Оливер Тончић.

Да би деца постигла овакве резултате потребан је тим људи који ради са њима и усмерава их. Са девојчицама констано ради тим од 5-6 тренера, који им помаже да кроз игру и тренинг дођу до свог максимума и циља.

„Имамо диван пример, када је Дуња Ђорђевић (2008), добила позив да оде у камп репрезентације. Од 4. до 14. јула ће бити у Караташу и кроз тај камп их припремају за репрезентативни ниво ако испуне одређене услове“ наставља Тончић.

Одбојкашицама предстоји једно велико такмичење међународног карактера. Одбојкашки савез Пчињског округа организоваће Међународни турнир у Врању под називом Балканско одбојкашко првенство за кадеткиње. Ово ће бити једно од највећих такмичења тог типа у последњих тридесетак година.

„На Међународном турниру у Врању биће репрезентације из седам земаља. То су Турска, Бугарска, Молдавија, Румунија, Босна и Херцеговина и Северна Македонија. Турнир ће трајати пет дана, од 6. до 10. јула. Сваког дана ће се у Спортској хали од 15-22 часова играти три утакмице. Мушкарци играју од 27. јуна до 2. јула у Новом Саду, а девојчице су добиле ту част да се првенство организује у Врању. Овим путем позивам све грађане, породице и децу да нас посете и да се лепо проведу у хали“ поносно истиче Тончић.

Оваква манифестица ће бити право освежење за наш град са пуно играча из иностранства и њиховим родитељима и навијачима. У центру града у суботу 2. јула, биће постављен терен на коме ће се одржати промоција одбојке. Од 11 часова наши суграђани и деца моћи ће да се друже са репрезентативцима.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 23 јун 2022 16:12

Сродни чланци