Промовисана књига Бранка Баља

''Критика политичке економије жртве'' назив је књиге Бранка Баља, представљене у Галерији Народног универзитета. Ради се о филозофском делу, чија је порука да се у времену у коме живимо не повлачимо, већ да будемо активни и пронађемо свој пут и правац у животу.

Свет у коме живимо усмерен је на стицање профита и богаћење, што је изазвало растући талас неједнакости. Промене које су се дешавале довеле су до урушавања институција земље, рекао је Драган Спирић, образлажући економски и тржишни оквир књиге.

Књига тежи да нас научи како да развијемо свест да не будемо жртве у ситему глобализма и препознатљивог Голијата, рекао је Драган Илић, магистар филозофије.

Говорећи о својој кљизи аутор Бранко Баљ је истакао да жртва и жртвовање постоје одувек и да су дубоко укорењене у историју хришћанства. Савремени начин живота утиче на разарање фамилије, односно породице, при чему смо сви жртве. Као стари европски народ, Срби морају да негују сарадњу са Европом и Русијом.

Бранко Баљ је редован професор Економског факултета који је до сада објавио 15 књига и преко 100 текстова. По опредељену је, како сам каже, левичар.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 23 јануар 2012 12:40

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање решило проблем избеглих лица и интерно расељених - Радио Телевизија Врање https://t.co/BaeZWk747l via @tripplesworld
Ђорђевић: Радови у улици Боре Станковића одвијају се предвиђеном динамиком - Радио Телевизија Врање… https://t.co/JDxk18iurP
Хоћемо опет на Бесну Кобилу - Радио Телевизија Врање https://t.co/riq9JRgInX via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter