Одштампајте ову страницу

Анђеоски глас Данице Крстић и магична фрула Милинка Ивановића

By РТВ јануар 24, 2012 711 0

У препуној сали Позоришта у оквиру „Светосавске недеље“ наступила је Даница Крстић уз пратњу „Балкан арт оркестра“. Уз изузетан глас младе Крагујевчанке, одзвањала је магична фрула Милинка Ивановића – Црног.

Химном Светом Сави млада и веома талентована Даница Крстић, уз пратњу хора музичке школе „Стеван Мокрањац“, почела је концерт у оквиру „Светосавске недеље“. Ова надарена уметница својом преданошћу и кристално чистим гласом одмах је освојила врањску публику.

У богатом и разноврсном програму уз „Балкан арт оркестар“ чула се и чаробна фрула носиоца „Мајсторског писма“ - Милинка Ивановића –Црног. Својом запаженом соло тачком измамио је осмехе на лица гледалаца и буран аплауз.

Песме које су се надовезивале једна на другу, оставиле су дубок траг на оне који су пратили концерт и подсетиле да је: „кратка и јака емотивна снага у речима песме дала основну препознатљиву црту....ону која потврђује балканску душу која пева тачно из срца. Поетика душе најбоље и најјасније је видљива у традиционалним песмама“.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 24 јануар 2012 11:55