Издавач и преводилац, Флавио Ригонат, сликар и књижевник Раша Тодосијевић и Алмир Алић, представљени су у оквиру књижевног програма ''Борине капије''.

 

Флавио Ригонат је као преводилац увео Чарлса Буковског у домаћу културу и обликовао читав низ генерација. Као издавач Ригонат је још неке ауторе учинио бест селер писцима иако негде другде немају тај статус, рекао је књижевни критичар Дејан Илић. Међу многобројним објавио је и нека од дела Боре Станковића, јер му је уз Лазу Лазаревића и Милоша Црњанског омиљени домаћи аутор.

Раша Тодосијевић, сликар и писац, овог пута је представљен као књижевник коме је две књиге такође објавио Флавио Ригонат. Спада у малобројне ликовне уметнике који добро пишу, и то кратке приче. Најпре је писао о новој уметности, теоретске текстове за разне часописе, а потом их је употребио као љуштуру у коју је убацивао своја схватања уметности.

Алмир Алић представљен је као млад и перспективан босански писац, препознатљив по краткој прозној форми. По струци електроинжењер, писањем се бави још од студентских дана, мада је прву књигу објавио 2006. Добитник је многобројних награда , а дела су му веома духовита и читљива. Врањској публици представио се књигама ''Боа у кокошињцу'' и ''Солитер титаник''. '' Боа у кокошињцу '' на један другачији начин говори о одрастању у соцреалистичкој Југославији.

Вечерас су на програму аутори из Врања са гостима.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 20 март 2012 18:57

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Новинарима представљен програм отварања и ентеријер обновљеног позоришта - Радио Телевизија Врање https://t.co/tOeidzYSYv via @tripplesworld
РАДОСТ: У врањском породилишту 89 беба више него прошле године - Радио Телевизија Врање https://t.co/5LeZ3Lc6dV via @tripplesworld
Ниче теретана на отвореном у насељу Виктор Бубањ - Радио Телевизија Врање https://t.co/rZPvRUuTXR via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter