Представљен програм "Борина недеља"

“Борина недеља” у организацији Књижевне заједнице “Борисав Станковић” биће одржана у Врању од 23. до 29. марта. Програм манифестације је представљен, али место одржавања још увек није познато. Отвориће је прошлогодишњи добитник награде “Борисав Станковић”, Владан Матијевић, књижевник из Београда, беседом Бори у част.

 

Дан касније планирано је представљање краљевачке издавачке куће “Поетски мозаик”:

“Похвала поезији” назив је програма посвећеном песнику Атифу Џафићу, када ће бити додељен “Борин печат”, установљен поводом 20 година Књижевне заједнице “Борисав Станковић”. “Дух самопорицања” роман Мила Ломпара такође ће бити представљен у оквиру “Борине недеље”.

Поводом 110 година од објављивања “Коштане”, “Старих дана” и “Божјих људи”, биће представљена студија “Поетика Боре Станковића” др Душана Маринковића са Свеучилишта у Загребу. Манифестација ће бити завршена доделом награде “Борисав Станковић”, Воји Чолановићу за роман “Ода мањем злу” објављеном у издању београдске куће “Моњо и Мањана”. Награда се састоји од барељефа са Бориним ликом и износа од 200 хиљада динара, који ће како се чуло, бити обезбеђени од донатора. Гост Врања биће и Давид Албахари, писац који живи и ради у Канади, али тачан датум биће накнадно саопштен. Разлог је техничке природе, каже Мирослав Цера Михаиловић, уредник Књижевне заједнице. Он је исказао незадовољство што још увек није добио одговор од Градског већа на захтев за одобрење простора у ком би се одвијао програм “Борине недеље”.

Сви учесници манифестације одрекли су се хонорара, како би се “Борина недеља” одржала.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 20 март 2012 16:01

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Без жртава короне у Србији. Још 34 нова случаја вируса ковид 19 - Радио Телевизија Врање https://t.co/mdpUuOXkWo via @tripplesworld
Земља сува – овогодишњи приноси биће умањени - Радио Телевизија Врање https://t.co/Rr8Z9xj3cn via @tripplesworld
Глигоријевић: Круна нашег рада пројекат „Унапређење тржишне и пословне способности станара у оквиру инкубатора“ - Р… https://t.co/sY5xNT6NYj
Follow RTV Vranje on Twitter