Одштампајте ову страницу

Награде за младе таленте

У оквиру манифестације ''Борина капија'' додељене су награде за најбоље радове на конкурсу који су расписали Регионални центар за таленте и Организациони одбор манифестације. Ове године је избор био сужен, тако да је додељено само пет награда.

 

Ово је осма година како Регионални центар за таленте у Врању, поводом манифестације Бори Станковићу у част, расписује конкурс за песму или причу. Право учешћа имали су ученици основних и средњи школа и аутори до 28 година.

На жалост, студенти се ове године нису одазвали, тако да није пристигао ниједан рад. Сви чланови жирија сложили су се да квалитет пристиглих није био на задоваљавајућем нивоу, али ипак успели су да издвоје и награде пет радова, с тим да су у категорији средњошколаца додељене само две треће наградa. А награђени су Никола Костић, ђак Техничке школе из Владичиног Хана и Александра Анастасијевић ученица врањске Гимназије. Међу основцима треће место припало је Мили Анђеловић, из основне школе Јован Јовановић Змај, друго Емилији Анђелковић из Сурдулице, а треће Јелени Ђорђевић из Тибужда. Осим дипломе ученици су на дар добили по једну књигу.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 22 март 2012 15:16