Одштампајте ову страницу

Манифестација "Борина недеља"

Доделом “Бориног печата” писцима Браниславу Милошевићу и Зорану Давинићу у Врању је настављена “Борина недеља”. У оквиру програма наступиће и Атиф Џафић песник из Београда. Овогодишња манифестација отворена је беседом прошлогодишњег добитника награде “Борисав Станковић”, Владана Матијевића.

Публика у Врању била је у прилици да присуствује представљању “Пројекта израде српске енциклопедије”, заједничког подухвата Српске академије наука, Матице српске и Завода за уџбенике. Реч је о Првом тому од две књиге, а биће штампано укупно 10 томова. Ово капитално дело ујединило је Српску академију наука и Матицу српску. “Израда српске енциклопедије” је дело које се први пут појавило на Сајму књига прошле године.

На промоцији су говорили и академици Ненад Остојић и Слободан Ћурчић. У оквиру “Борине недеље” приређен је Повељин поетски мозаик, на коме су учествовали Гордана Тимотијевић, Дејан Алексић, Милош Милишић, Верослав Стефановић и Ана Гвозденовић. Манифестација је отворена у Кући писаца, беседом Бори у част, Владана Матијевића прошлогодишњег добитника награде “Борисав Станковић”.

Поред Матијевића, на Дисовом вилајету учествовали су Миленко Пајић и Саво Стјеповић, књижевници из Чачка.

Програми у оквиру Борине недеље одвијају се у прес центру хотела Врање.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 26 март 2012 14:11