Отворена изложба слика Мите Ристића

Поводом Дана града, у Галерији Народног универзитета отворена је изложба слика ликовног уметника Мите Ристића. Под називом „Незаборав“ изложено је 31-но уље на платну.

Уметничком имагинацијом сликар Мита Ристић пренео је обрисе прошлости и сегменте једног тренутка у нашу садашњост. Колористичка усаглашеност и експресионизам потврђују неоспорну вредност овог уметника, који је  излагао на 30  изложби у земљи и иностранству.Вредност његовог дела потврђена  је и овом изложбом на којој доминира мотив Белог моста,као  један од симбола Врања.

Градоначелник Слободан Миленковић истакао је да  је Бели мост ,сведок давних времена а који је и тада и данас спајао људе. Мостови су симбол  повезивања људи кроз векове  јер пркосе времену.То су својеврсне поруке историје да уместо ратова стварамо пријатељства.

Културна јавност је у дужем периоду  имала  прилику да упозна ликовно  стваралаштво Мите Ристића, као и његов хуманитарни рад. Мењао је и усавршавао ликовни израз.  

Сликар Мита Ристић истакао је да су изложене слике подељене у три тематске целине. Прва је  Бели мост као симбол спајања људи, други циклус симболично обухвата борбу против ропства и трећи обухвата биљке као симбол врањског цвећа и православља.

Члан је Савеза професионалних уметника Москве од 2013. године. Учесник је многих ликовних колонија  и добитник бројних признања. Живи и ствара у Врању.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 30 јануар 2019 16:13

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter