35 година стваралаштва др Срђана Томића Истакнут

У сали Периодике библиотеке Бора Станковић приређено је вече у част 35 година стваралаштва доктора Срђана Томића. Вече посвећено доктору Томићу приређено је у оквиру програма врањске библиотеке „Дружења четвртком”. Велики број поштовалаца рада доктора Томића окупио се у сали Периодике градске библиотеке како би обележили тридесетпетогодишњицу његовог стваралачког рада.

„Лично сматрам да смо на овај свет дошли да га упознамо, а то можемо само кроз лично искуство и зато се ја нисам специјализовао за нешто посебно, усмерио на нешто посебно, све ме занима, свугде сам се опробао и овакве ситуације су ми мало чудне, јер никада нисам очекивао да ће неко да, као што библиотека сада организује, да ме се сети и да помене оно што сам ја до сада радио”, каже др Срђан Томић.

Доктор Срђан Томић је специјалиста дерматологије, а бави се и писањем поезије и прозе, слика и свира. Оснивач је бенда „Весели доктори”.

„Не радим на силу и са потребом, то није моја професија, то је моја психотерапија, једна разбибрига, чак унутрашњи терач који ме тера да нешто урадим да бих се боље осећао. Не марим ни за похвале ни за награде, а било је, побеђивали смо на разним фестивалима, мој први роман је био међу првих пет за НИН-ову награду, моје песме се читају по иностранству, а нисам објавио ни једну песму, мада је то све примењено песништво, песме уз композицију, радили су се филмови са мојим композицијама, позоришне представе”.

Овом приликом представљене су и неке од књига доктора Томића које до сада нису имале промоцију, али и слике које до сада нису излагане у Врању.

„Књига Шанац, Лепота из ваше баште, ту ће бити представљене и књиге академика Јокановића, професорке Паравине, где се мени посвећује по једна прича или неколико страница”.

На питање да ли ствара нешто ново за своје Врањанце Томић одговара да он увек пише и ствара и да је то његова унутрашња потреба.

Вече посвећено доктору Томићу приређено је у оквиру програма врањске библиотеке  „Дружења четвртком”.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 07 јун 2019 14:39

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

"Место за стварање и едукацију деце" - Радио Телевизија Врање https://t.co/FM4cK52ac8 via @tripplesworld
Јавни час сликања инспирисан делима Мирјане Бобић Мојсиловић - Радио Телевизија Врање https://t.co/1Km2byF5e2 via @tripplesworld
Апотека организује бесплатно мерење нивоа шећера у крви, током „Дана Врања” - Радио Телевизија Врање… https://t.co/3aTar4DEUq
Follow RTV Vranje on Twitter