“Мириси раја“ на Анин начин

„Мириси раја“ назив је прве збирке песама Ане Митић Стошић из Врања. Ана је професор српског језика и књижевности и одувек је волела писану реч, а посебно поезију. Рецензију књиге су урадили Анђелко Заблаћански и Бранка Марковић, уредник издања је Благоје Савић, а издавач Удружење књижевника Врања. Промоција се очекује у новембру.

За Ану је писање књиге био логичан след догађаја, јер је откад зна за себе, волела писану реч. Дипломирала је на Филолошком факултету у Београду на групи Српска књижевност и  језик. Наставник је српског језика у врањској школи „Бранко Радичевић“ .

У књизи се нашао избор песама које су годинама стваране, подељене у три циклуса: рефлексивни, љубавни и религиозни.

"Почињем песмама рефлексивног карактера окренуте према свету и неком разговору са светом и његовом доживљају. Други циклус песама доноси љубавну тематику и на крају је циклус религиозних песама", каже Ана Митић Стошић.

Ана је лекторисала више десетина књига и другим ауторима, пише рецензије, објављује текстове у књижевним часописима. Осим поезије воли и прозу. С обзиром да јој је један од омиљених писаца нобелеовац Иво Андрић, желела би да се опроба и у писању приповедака.

"Још од средње школе, моја професорка ми  је писала на саставима: „Андрић је жив, умро није“. Тај есеистички стил писања у приповеткама ми је близак и мислим да ће нешто тако бити следеће."

Члан је Удружења књижевника Србије. Недавно је на њихов позив учествовала на књижевном скупу у Словенији. Своју прву промоцију у Врању припрема за новембар. Жели да буде посебна и  да посетиоци уживају у поезији. Након тога најављена су гостовања и у другим градовима.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 24 септембар 2019 14:52

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter