Одштампајте ову страницу

Усвојен програм традиционалне манифестације „Светосавска недеља“ Истакнут

Бројним културним догађајима, изложбама, предавањима, представама  и  концертима од 21. до 27. јануара биће обележена овогодишња манифестација  „Светосавска недеља“  Програмом који је усвојио Организациони  одбор, манифестацију  ће 21. јануара у здању Позоришта отворити градоначелник Слободан Миленковић. На сам дан Светог Саве 27.јануара, прослава у школама ће почети у 11, а у 20 часова биће приређен Светосавски бал, на коме ће најбољим појединцима и колективима бити уручене награде „Свети Сава“.

На дан отварања манифестације званицама ће се у Позоришту обратити и његово преосвештенство епископ врањски Пахомије. Поводом  великог јубилеја 950. годишњице изградње манастира Прохор Пчињски тога  дана, биће отворена изложба под називом „Kултурно и духовно благо манастира св. Прохор Пчињски". На тему“ Студенички типих“  22. јануара планирано је предавање проф. др Маје Анђелковић, у згради Позоришта, које ће почети  у 13 часова. Од 18 сати ансамбл врањског позоришта одиграће представу  „Принц се неће вратити“.  Већ од 19 сати и 30 минута у позоришту ће бити одржано књижевно вече Драгана Великића, на коме ће  представити роман „Адреса“.

У оквиру програма намењеног ђацима, гостоваће писци за децу Гордана Влајић, Виолета Јовић, Жикица Димитријевић и Стеван Милошевић. У Позоришту „Бора Станковић“, 23. јануара у 20 сати, биће одржан целовечерњи концерт Данице Kрстић.

 На дан  24. јануара, у Дому војске, предшколци и ученици  ће у позоришту приредити представу и концерт. Представа Предшколске установе „Наше дете“ под називом „Путује без пута и пут се за њим рађа“ почеће у подне. Од 19 часова на програму је представа ученика ОШ „Предраг Девеџић“ из Врањске Бање и полазника Регионалног центра за таленте „Светосавски пут“, а након тога и концерт Музичке школе.

У Галерији Народног универзитета, 25. јануара у подне, планирано је отварање изложбе ликовних радова ученика врањских школа. Сат касније,  у Позоришту, биће одржан програм „Ученици Светом Сави у част“ и промовисан лист „Срећни Дани“. Такође, биће уручене награде најбољим учесницима на конкурсима поводом „Светосавске недеље“. У 20 часова, у Позоришту ће бити одржан концерт оперске диве Јадранке Јовановић. Духовна академија Епархије врањске биће одржана 26. јануара у 19 часова у Позоришту „Бора Станковић“. Беседу ће  одржати епископ врањски Пахомије.

На Савиндан, 27. јануара у присуству чланова Одбора у Храму Свете Тројице, биће обављено резање славског колача Одбора. Прослава у школама ће почети у 11,  а у 20 часова биће приређен Светосавски бал, на коме ће најбољим појединцима и колективима бити уручене награде „Свети Сава“.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 13 јануар 2020 13:46

1 коментар