Лесковачко позориште по други пут на Јоакиму

Представу "Ако се пробудиш или као да је важно" одиграло је Народно позориште Лесковац, по тексту младе Исидоре Милосављевић, у режији Ненада Тодоровића.

Универзалност теме, добар глумачки ансамбл, сведена и ефектна сценографија пробудили су емоције и навели публику на промишљање наше свакодневице.

Награђивана представа урађена у копродукцији са Народним позориштем из Приштине „Ако се пробудиш или као да је важно“ је интимна драма једне породице.  

Комад прати трауме одрастања, генерацијски сукоб, личну неоствареност и последице које се тиме преносе и усложњавају кроз личне судбине свих чланова.

Директор Народног позоришта Лесковац Драган Божа Марјановић истакао је да је стављање на репертоар овакве представе,намера да се фокус врати на породицу, да се осврнемо на тему здравих односа и тиме на неку будућност која би нам се свидела.

Потенцијал драмског првенца Исидоре Милосављевић препознао је драматург Жељко Хубач уврстивши овај комад у репертоар лесковачког позоришта.

Млади режисер Ненад Тодоровић није дозволио да патетика наруши ионако трагичан ток драме у којој уз сукоб родитеља, долази безнадежна болест детета.

Глумица Маја Јанковић која игра улогу мајке у представи истакла је да мајка нема име у представи, како би тиме подвукли универзалност теме и да оно што су одиграли може да се догоди сваком од нас. А тема је тако интригантна да ће пробудити емоције од узраста детета од 5 па човека до 70 година.

Глумац Иван Јанковић тумачи лик такође безименог оца, а куриозитет је да је текст настао по стварном догађају. Исидора је у новинама видела  вест о дечаку који је пао са неког зида и у коми провео 6 година и на основу тога је настао текст.

Вечерас је на програму фестивала романтична, љубавна комедија „Два витеза из Вероне“ Вилијама Шекспира, коју игра Шабачко позориште, у режији Мие Кнежевић.  

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 30 октобар 2020 17:19

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter