Књижевне вечери Ламиjе Багагић и Марка Томаша у Врању

У организациjи Jавне библиотеке „Бора Станковић“ у Врању биће одржане две књижевне вечери, и то у петак и суботу. Врањскоj публици представиће се писци Ламиjа Бегагић и Марко Томаш. Модератор jе Ружица Марjановић, професорка књижевности у гимназиjи у Ужицу, суоснивачица реномираног књижевног фестивала ,,На пола пута” коjи се већ 16 година сваког априла одржава у овом граду.
Врањанцима ће се у петак представити Ламиjа Бегагић, ауторка три збирке кратких прича: ,,Годишњица матуре", ,,Jедносмjерно", ,,Бољи ми" и романа ,,У зони" , а у коауторству са Марином Величковић и приручника ,,Фурам феминизам" намењеног ученицима основних школа. За своj књижевни рад добила jе неколико признања и награда, међу коjима и Фондациjе ,,Фарах Тахирбеговић".
Дан касниjе гост Врања биће Марко Томаш, песник и колумниста. Обjавио jе девет самосталних, три групне збирке поезиjе и роман ..Немоj ме будити" (2019). Песме и текстови Марка Томаша превођени су на: италиjански, пољски, немачки, словеначки, албански jезик.
Књижевне вечери почињу у 19 сати у Музеj кући ,,Боре Станковића", а програми ће бити одржани уз примену свих епидемиолошких мера.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter