Врањска гимназијалка победница на међународном конкурсу илустрација

Ведрана Гачић, ученица Гимназије „Бора Станковић“ у Врању освојила је прво место на Међународном конкурсу илустрација ,,Ми смо Достојевски" у организацији Руског дома, а поводом 200. годишњице рођења Фјодора Достојевског.

Конкурс је био отворен за ауторе из целог света који су могли да учествују са илустрацијом самостално одабраног дела великог руског писца у формату по жељи.

Завршен је 26. августа, а победници ће добити специјалне награде Руског дома.

-Драго ми је што се организовао овај конкурс где је и допринос кандидата требало да задовољи високи стандард и покаже радовање зато што је аутор какав је Достојевски постојао, што можемо да читамо његова дела и покажемо познавање истих на креативни начин. Част ми је што се мој рад фигурира као најбољи и задовољство ми је да такво признање добијем као представница Србије, Врања и своје школе! - рекла је Ведрана.

Казала је да у процесу стварања, једино тешко је било одлучити које једно дело из тако богатог корпуса изванредних и инспиративних дела Достојевског одабрати.

-Мој рад представља врло лепу, ређе познату кратку причу Достојевског - ,,Мальчик у Христа на ёлке". Ова прича ме је посебно инспирисала и одмах сам је замислила као стрип, осмислила сам развој радње стрипа те илустровањем и одабиром релевантних делова текста ту идеју реализовала. Драго ми је што тај рад сада, прецизно као што то чини базично дело Достојевског, прати жељу овог великог писца да пробуди савест у људима и помаже да свет посматрамо очима детета.

Допада ми се спој концептуалног размишљања, оригиналности, као и изразитог индивидуалног талента, који је овај конкурс изискивао. Ово учешће и признање улепшали су ми ово лето, рекла је Ведрана.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter