Промоција књиге Боже Јањића

''Ђачка литерарна дружина Бора Станковић Врање  1928-1941. –документи'' назив је књиге  Боже Јањића, вишег архивисте из Врања, која је промовисана у Галерији народног музеја. Поводом 130 годишњице  врањске Гимназије књигу је издао Историјски архив 31. јануар у Врању.

 

Објављивањем ове књиге Историјски архив у Врању придружио се обележавању значајног јубилеја Гимназије Бора Станковић, рекла је директорка архива Сузана Петровић. На овај  начин архив испуњава још једну од својих делатности, а то је издаваштво. Виши архивиста Божа Јањић, идеју о  објављивању ове књиге гаји већ двадесетак година. Рецензенти књиге професор Оливера Ђорђевић и архивски саветник из Краљева, Радомир Ристић истакли су значај ове књиге. Архивски материјал  о раду Ђачке литерарне дружине ''Бора Станковић'' врањске гимназије  је драгоцена  грађа, не само као  историјски документ о деловању тадашњих гимназијалаца у сфери писаног  и усменог књижевног стваралаштва, него и са уметничког и педагошког аспекта.

''Ђачка литерарна дружина Бора Станковић Врање  1928-1941. –документи'' прва је  књига вишег архивисте  Боже Јањића, чије делове је публика имала прилике да чује на промоцији.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 04 октобар 2011 14:17

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Засађено две хиљаде 600 стабала на локалитету „Гоч“ - Радио Телевизија Врање https://t.co/UeumEhFjyJ via @tripplesworld
Подземни контејнери и у улицама Партизански пут, Дунавска и 29. новембра - Радио Телевизија Врање https://t.co/VGeTkhxXvl via @tripplesworld
Пета квалификација: Екипа ОШ '' Светозар Марковић'' из Врања однела победу над екипом ОШ ''Бора Станковић'' из Тибу… https://t.co/206XCCurM2
Follow RTV Vranje on Twitter