Одштампајте ову страницу

Даница Богојевић гост Књижевне колоније

Даница Богојевић представила је своја два романа за децу у оквиру Књижевне колоније у Врању. Ово је њен први боравак у нашем граду и каже да је изненађена што је, упркос киши, велики број Врањанаца дошао да чује више о њеном стваралаштву. 

Оба романа су намењена деци, тачније тинејџерима, а како сама ауторка каже, мало је садржаја који се баве осетљивим темама, попут инклузије и вршњачког насиља. Управо су то окоснице романа о којима је било речи на Колонији, од којих је први, ''Загрли Месец'' изашао у прошлој години и доживео већ треће издање, док је други, ''Изазов'', изашао у октобру ове године. 

Ауторка каже да тинејџери одлично реагују на њене књиге, те већ припрема нови роман, који ће се такође бавити једном осетљивом темом, о којој ауторка није хтела да открива детаље. 

За роман ''Загрли Месец'' књижевница је већ добила регионалну награду ''Мали Принц'' за најбољу дечју књигу објављену у Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини и Хрватској у 2020. години. 

Даница Богојевић рођена је 1981. године у Ужицу, где тренутно живи и ствара. Пише за децу, али и за одрасле. Њене приче уврштене су у више регионалних зборника. Поред два поменута романа ауторка је још једног, који је изашао 2016. године и носи назив ''Тајна Искре.''

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 07 децембар 2021 12:17

Сродни чланци