Представа На литици у Врању и Бујановцу

Представа „На литици“ у режији Зорана Зарубице, након премијерних гостовања у Панчеву и Београду, гостује у Бујановцу 31. маја у Дому културе "Вук Караџић" од 19:00, као и у Врању, 6. јуна, у позоришту "Бора Станковић" од 20:00 сати. Представа је намењена професорима основних и средњих школа, ученицима средњих и виших разреда основних школа, психолозима школа, али и свима које битна тема, којом се представа бави, интересује. Улаз је бесплатан.

Предсатава „На литици“ по комаду „Норвешка данас“, швајцарског писца Игора Бауерсиме, је егзистенцијалистичка романтична драма о двоје младих који траже смисао живота, настао по истинитој причи. На чету Јулија објављује да жели да се убије и да не жели то да уради сама.

Након представе одржаће се радионцие са ученицима и наставницима, на тему менталног здравља младих и проблема које их свакодневно муче.

"Комад говори о двоје младих, који се боре са осећањем усамљености и покушавају да разумеју живот и у њему се пронађу. Као тинејџерка сам гледала представу по овом комаду и за мене је била јако значајна у том периоду, јер се бавила темама које ме се дубоко тичу. Пожелели смо да радимо овај комад како бисмо развијали омладинско позориште, које није много присутно на нашој театарској сцени. Трудили смо се да направимо представу коју ће млади желети да гледају и која ће говорити о њима важним питањима и осећањима", прича глумица Маја Суша, која овај комад игра са колегом Николом Павловићем.

Ауторке сценографског решења, визуелног идентитета и анимација су Милица Милосављевић и Бојана Ристић. Музику потписују Лука Рацић и Зоран Зарубица, а дизајн светла Аљоша Дакић.
Ауторка фотографија је Јана Станисављевић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter