Одштампајте ову страницу

"Светосавска недеља" почиње у понедељак

У Врању ће у понедељак почети “Светосавска недеља”, беседом градоначелника Зорана Антића о првом српском просветитељу Светом Сави и химном посвећеном првом српском архиепископу, у извођењу хора Музичке школе. Ова културно - просветна и духовна манифестација трајаће до недеље, 27. јануара.

Врање већ 23 године организује светосавске свечаности и међу првим градовима Србије је који више од две деценије, сваког јануара поново указују на значај Светог Саве за нашу историју. И ове године, организациони одбор припремио је прикладан програм за “Светосавску недељу”.

И ове године једно вече биће посвећено ђацима основних и средњих школа. У оквиру програма “Ученици Светом Сави у част” биће приређена изложба најбољих ликовних остварења ђака који су учествовали на ликовном конкурсу, представљен нови број листа “Срећни дани” и литерарни радови о Светом Сави. Најбољи ће бити награђени. Православна епархија врањска организује богат програм у оквиру “Светосавске недеље”. Ове године ће манифестација на својеврстан начин бити посвећена обнови позоришта “Бора Станковић”.

На Савиндан, 27. јануара, на светој литургији у храму “Свете тројице” биће организовано резање славског колача Одбора манифестације. У свим образовним установама биће обележена школска слава. Генерални спонзор “Светосавске недеље” је Јавно комунално предузеће Комрад, а медијски Радио телевизија Врање.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 18 јануар 2013 13:07