Одштампајте ову страницу

Одржана промоција књиге Драгана Великића

''Бонавиа'' је назив романа Драгана Великића који је представљен у оквиру овогодишње ''Светосавске недеље''. У пуној сали Галерије Народног музеја о роману, ликовима, њиховим судбинама, али и о дипломатији и наклоности Аустријанаца према Србији и Србима говорио је аутор Драган Великић. Светосавска недеља наставља се вечерас, концертом хора Учитељског факултета из Врања са солистима из Скопља у сали Дома Војске Србије.

Драган Великић је добитник Нинове награде за роман ''Руски прозор''. Био је то заправо пробој ка широкој читалачкој публици, по мишљењу самог књижевника. Као писац формирао сам се и без награда, а награде су увек добро дошле, каже Великић.

''Бонавиа'' је роман који прати судбину четворо протагониста. Иако се директно не бави ратом и распадом Југославије, ипак се у позадини на тренутке јасно оцртавају временске и просторне границе бивше СФРЈ. Међутим, осим тог простора присутан је и свет средње Европе и Америке. Како и сам назив књиге говори, који у преводу значи срећан пут, овде је реч о путовањима, јер шта је живот него једно путовање.

Посетиоци су на промоцији били у прилици да чују и неколико одломака из књиге. Осим о роману, Великић је говорио и о дипломатији, животу наших људи у Аустрији где је био амбасадор, као и наклоности Аустријанаца према Србији и Србима.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 23 јануар 2013 12:23