Одштампајте ову страницу

Подељене награде за најбоље литерарне радове

Aлександра Јовановић, ученица Гимназије „Бора Станковић“ добитница је прве награде на литерарном конкурса на тему “Чика Мита мене пита: памтиш ли ме, потомче?“ у категорији средњих школа. Међу основцима најбољи је био рад Наталије Стојменовић из Основне школе „Вук Караџић“. Награде је на пригодној свечаности уручио председник Скупштине града Врања, Дејан Тричковић.

Поводом обележавања 31. јануара, oдносно 135 година од ослобођења од Турака, додељене су награде учесницима литерарног конкурса на тему “Чика Мита мене пита: памтиш ли ме, потомче?“. Награде је доделио председник Скупштине града Врања, Дејан Тричковић. О значају 31. јануара и историјским чињеницама, у Галерији Народног универзитета говорио је историчар и члан жирија, Слободан Стаменовић.

На нивоу основних и средњих школа, додељено је 6 награда. У препуној сали најбројнији су били ђаци и професори. Додели су присуствовали и чланови жирија, који су имали само речи хвале за награђене.

Једна од награђених ученица, чији је састав добио громогласни аплауз, није могла да сакрије радост, али и трему.

Креативност, таленат, упорност и пре свега жеља ових младих људи да нешто стварају, уче, памте своје претке и корене, преносе приче с колена на колено, учинили су да ово вече буде посебно, нарочито за њих.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 29 јануар 2013 12:04