Одштампајте ову страницу

Отворена изложба слика Мите Ристића

Тридесету јубиларну самосталну изложбу слика нашег суграђанина Мите Ристића, у Галерији Народног музеја отворио је историчар уметности Здравко Вучинић. Поставку чини 36 уља на платну и моћи ће да се разгледа до 23. марта.

''Трагови времена'' назив је циклуса слика којим се Мита Ристић представио ликовној публици. Свако од 36 изложених платна има свој назив: ''симбол времена'',''ватра и вода'',''кад је све готово'', ''терет времена''. Ова поставка је другачија од претходних. Циклус ће вероватно имати и наставак, каже аутор.

Историчар уметности Здравко Вучинић већ годинама прати стваралаштво Мите Ристића. Каже да га зна као озбиљног, агилног и веома преданог ствараоца, који деловањем плени пажњу културне јавности. На то указује његова улога коју има како на излагачкој сцени, тако и учешћем на бројним ликовним колонијама.

Препуна сала Галерије Народног музеја и гости из разних делова земље, али и из иностранства, потврђују да је Мита Ристић признат и афирмисан сликар.

Уз ову поставку у Галерији је изложено и 100 минијатура. Приход од педесет продатих уметник ће уплатити на рачун за обнову врањског Позоришта.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 06 март 2013 12:50