Дружење са Браниславом Батом Милошевић

''Речи и слике'' назив је програма у оквиру којег је представљено ликовно и књижевно стваралаштво  Бранислава Бате Милошевића из Врања. Организатори су  градска Библиотека и Књижевна заједница.

Представљајући ликовни опус Бранислава Бате Милошевића, академски сликар Драган Дејановић истакао је портрет као једну од најфреквентнијих сликарских дисциплина.

Бату Милошевића, иако је по рођењу Мачванин, не могу а да  не сматрам Врањанцем,  јер га осим чињенице да живи  у Врању за овај град везује много тога, рекао је говорећи о њему као књижевнику, али и филозофу Мирослав Цера Михаиловић.

Његови филозофски текстови и расправе сведоче о високим  научним и естетским  критеријумима које је себи поставио, нагласио је Михаиловић.

Бранислав Бата Милошевић представио се публици својом поезијом која је настајала  дуги низ година и на различитим местима и није објављивана.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 20 октобар 2011 14:41

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Државни секретар Гајовић посетио нашу медијску кућу - Радио Телевизија Врање https://t.co/JCeyPvpy5j via @tripplesworld
Симпо на сајму намештаја у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/eT9mkAG8kz via @tripplesworld
Шанса више: град награђује 40 најбољих студената, ове године 10 више - Радио Телевизија Врање https://t.co/sEu9iVsJNb via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter