Историјски час – трибина др Јована И. Деретића

Ни мањег народа, ни веће историје, у најкраћем то је обележје српског народа. На овом простору су више миленијума, створили су европску културу и цивилизацију и ширили је Европом, Азијом и Африком.

То је на трибини у препуној сали галерије Народног музеја у Врању истакао академик, професор доктор Јован И. Деретић.

Винчанско писмо, стара Србица, Лепенски  Вир, Старчево и друга открића говоре све јасније о свом и пореклу Срба и развоју кроз време и друге народе. Српска раса се открива око 2.000.те године пре нове ере као главни историјски чинилац и као незауставни талас прекрива све земље и народе од своје постојбине Подунавља до Инда и од Арала до Нила. Ово је у уводу свог излагања рекао академик професор доктор Јован И. Деретић.

Грци и Јевреји су примили писменост од Срба. Хришћанство је копија старе српске вере. Народ који се назива Аријевским предузео је и три велика освајачка похода од Дунава до Инда, а Серби су марширали и Европом све до Шпаније и Британије. Уз ове тврдње, академик Деретић је указао и на фалсификате српске историје.

Трибина у препуној сали галерије Народног музеја у Врању била је својеврсни сусрет са многим новим чињеницама и истином, до којих је професор Деретић дошао   дугогодишњим истраживањима. До 1999.године објавио је 6 књига Историја Срба у два тома, Западна Србија, Серби, народ и раса – Нова Вулгата, Античка Србија и Арбанаси у Србији. Ниједна од њих није штампана у Србији, због чега је и ово био још један историјски час о забрањеној историји Срба. Да је то урадио пре 30 година не би било сатанизације Срба у време распада Југославије, истакао је Деретић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter