Одштампајте ову страницу

Нови наслови Народног универзитета у Врању

By РТВ јануар 10, 2012 509 0

''Српска војска у европском рату'' наслов је новог издања Народног универзитета у Врању, чијим објављивањем је ова установа започела 2012. годину. Сви планирани програми у прошлој години успешно су и реализовани захваљујући пре свега сопственим приходима које Народни универзитет остварује кроз разне курсеве и едукације.

Иако је година која је за нама окарактерисана као кризна, што се осетило у свим сегментима живота, када је рад Јавне установе ''Народни универзитет'' у питању то се не може рећи. Ова установа културе у потпуности је испунила прошлогодишњи план рада.

У Галерији универзитета реализовано је 19 изложби, од тога на 12 су се представили академски сликари. Сваку изложбу која је била у Галерији Народног универзитета у просеку је разгледало пет стотина посетилаца. У оквиру Ликовне колоније Народни уноверзитет је угостио седморо сликара из земље и иностранства који су граду оставили сва она дела која су настала у оквиру рада на колонији. Када је издаваштво у питању у 2011. години објављено је 7 нових наслова, који су и промовисани у оквиру књижевних вечери.

И ову, 2012. годину Народни универзитет почео је објављивањем новог наслова ''Српска војска у европском рату''. Реч је о издању изабраних дела др Јована Хаџи Васиљевића, које је приредио Небојша Величковић. Што се тиче ове године очекивања су да ће програм такође бити реализован у потпуности, уколико интересовање за преквалификацију, доквалификацију, курсеве и едукације буде на нивоупрошлогодишњег.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 10 јануар 2012 13:56