Успешна година за Галерију Народног музеја у Врању

Галерија  Народног музеја у Врању у 2011. години забележила је преко пет хиљада посетилаца. Збирка свремене уметности ове Галерија богатија је за 70 уметничких дела.

Иако је основна делатност Галерије презентовање ликовне уметности, током године у овом простору организују се и друга културна дешавања. Тако је у 2011. години у Галерији Народног музеја реализовано 45 различитих садржаја. Ликовној публици у Врању представљено је 26 изложби, 11 презентација, промоција и предавања, исто толико концерата и 7 књижевних вечери. Од поменутих садржаја највише пажње привукле су изложбе: ''Мала графика нишког графичког круга'', ретроспективна изложба слика Чедомира Крстића, минијатуре ''Дрвеће'' магистра Зорана Петрушијевића – Зопа , ''Са каницом по Србији'', ''Пешкири'' - избор из етнолошке збирке Народног музеја Врање, затим ''Као да је прошло време'' магистра Небојше Николића и ''Бијенале уметника  Врања 2011''.

Захваљујући поклонима аутора који су излагали у галерији,  делима са ликовне колоније, као и легату Зорана Стошића Врањског, који је у 2011. години поклонио граду 47 цртежа, Збирка савремене уметности  богатија је за 70 уметничких дела. На жалост због недостатка средстава за ову збирку није откупљено ни једно уметничко дело.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 11 јануар 2012 13:27

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Пожар на породичној кући у Дрварској - Радио Телевизија Врање https://t.co/s3BvvtP4rU via @tripplesworld
Пронађени остаци људског тела у селу Бојин Дел - Радио Телевизија Врање https://t.co/d19ZUIeUhd via @tripplesworld
Градоначелник честитао грађанима предстојеће празнике и најавио бројне инвестиције у 2020. - Радио Телевизија Врање… https://t.co/pt9nhv0mU7
Follow RTV Vranje on Twitter