Одштампајте ову страницу

Успешна година за Галерију Народног музеја у Врању

By РТВ јануар 11, 2012 457 0

Галерија  Народног музеја у Врању у 2011. години забележила је преко пет хиљада посетилаца. Збирка свремене уметности ове Галерија богатија је за 70 уметничких дела.

Иако је основна делатност Галерије презентовање ликовне уметности, током године у овом простору организују се и друга културна дешавања. Тако је у 2011. години у Галерији Народног музеја реализовано 45 различитих садржаја. Ликовној публици у Врању представљено је 26 изложби, 11 презентација, промоција и предавања, исто толико концерата и 7 књижевних вечери. Од поменутих садржаја највише пажње привукле су изложбе: ''Мала графика нишког графичког круга'', ретроспективна изложба слика Чедомира Крстића, минијатуре ''Дрвеће'' магистра Зорана Петрушијевића – Зопа , ''Са каницом по Србији'', ''Пешкири'' - избор из етнолошке збирке Народног музеја Врање, затим ''Као да је прошло време'' магистра Небојше Николића и ''Бијенале уметника  Врања 2011''.

Захваљујући поклонима аутора који су излагали у галерији,  делима са ликовне колоније, као и легату Зорана Стошића Врањског, који је у 2011. години поклонио граду 47 цртежа, Збирка савремене уметности  богатија је за 70 уметничких дела. На жалост због недостатка средстава за ову збирку није откупљено ни једно уметничко дело.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 11 јануар 2012 13:27