На пропутовању кроз Србију двоје туриста из Француске одлучио је да проведе неколико дана и у Врању. То не би било ништа чудно да овај француски пар на пут није кренуо на бициклима. Жилу и Сесил није први пут да посећују нашу чаршију. За Врање кажу да им је једно од омиљених места на које радо свраћају. Иако имају сталне и добро плаћене послове, двоје заљубљеника у путовања прошли су пола света на два точка сами а сада су одлучили да на необичну авантуру поведу и своје двоје мале деце.

Ceсил Роњон и њен супруг Жил Гињер, из Гренобла у Француској пут Србије кренули су пре неколико дана. Гостопримљивошћу Врањанаца су задивљени и то је разлог што њихово путовање почиње управо овде.   

Признаћете, треба пуно храбрости за овакву авантуру. Но оно што код њих фасцинира обичан свет, посебно плашљиве мајке за које је полазак на мало дужи пут са малом децом велики баук је то што су у читаву причу укључени и њихово двоје деце, четворогодишњи Leon и тринаестомесечни Еrnest.

Припреме за полазак су прилично краће. Оне сигурносне, за родитеље два малишана су најважније. Поздрављање са домаћинима траје много дуже. Чак и са нашом екипом иако је наше познанство прилично кратко. Сусрет смо искористили за размену електронске поште како бисмо могли да испратимо сва њихова путовања, баш као и њихов домаћин у Врању који их је управо на овакав начин и упознао.

Наредна станица овим циклотуристима је Власотинце. Станке су чешће, разумљиво због деце. Пожелесмо им срећан пут уз наравно честитке за храброст. До неког новог сусрета који наши гости унапред најављују. Спремни су кажу за нове изазове на које ће и финансијски и физички бити спремни  да одговоре идућег пролећа.

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ход историјом Врања кроз збирке Народног музеја - Радио Телевизија Врање https://t.co/UJczzyGrQe via @tripplesworld
У Србији 54 новозаражених вирусом Ковид 19 - Радио Телевизија Врање https://t.co/NBFcHCpNWI via @tripplesworld
Помоћ за туризам, угоститељство и путнички саобраћај - Радио Телевизија Врање https://t.co/8BJvxm3Ap6 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter